ام الكتكوت لتعليم الخياطة ومشتملاتها
اهلا بكم اخواتى الغاليات فى منتدى ام الكتكوت لتعليم الخياطة و مشتملاتها اتمنى لكم قضاء وقت مفيد مع اجمل التحيات

ام الكتكوت لتعليم الخياطة ومشتملاتها

كيف تدخلين مجال التفصيل من اوسع ابوابه باقل خبرة
 
الرئيسيةالمواضيع الاخيرس .و .جبحـثالتسجيلدخول
اتمنى للجميع الاستفادة و اتمنى ان تقضوا وقتا ممتعا فى المنتدى و نعتذر عن الاعطال الخاصة بالصور وان شاء الله سيحدث تغيير لاحقا امنياتى بالتوفيق للجميع (ادارة المنتدى)
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» مقاطع فيديو للخياطة و التطريز الالى
الأحد ديسمبر 25, 2016 5:32 pm من طرف djlili

» بنطلون حريمى
الثلاثاء ديسمبر 15, 2015 5:32 pm من طرف omelkatkot

» أعشاش اللحمة بالبطاطس
الثلاثاء يوليو 21, 2015 11:41 pm من طرف djlili

» ملايات هنا السوهاجية بأفضل الاسعار
الثلاثاء مارس 03, 2015 10:04 pm من طرف hanod29

» ملف متكامل عن تشريح جاكت وخياطته
السبت فبراير 14, 2015 11:09 am من طرف ماجى

» محاضرات ام الكتكوت لتعليم الخياطة
الجمعة فبراير 06, 2015 7:29 pm من طرف ميسون2010

» اعادة دورة تفصيل و خياطة الملابس النسائية فى شكل ملف ووورد
الثلاثاء ديسمبر 16, 2014 3:49 pm من طرف simaana

» كتاب تفصيل و خياطه الملابس للنساء
الثلاثاء نوفمبر 25, 2014 3:50 pm من طرف فلة الجمال

» موديلات للبنوتات سهلة للمبتدئات
الثلاثاء نوفمبر 25, 2014 3:41 pm من طرف فلة الجمال

» كتاب فن الخياطة (هام جدا)
الثلاثاء نوفمبر 25, 2014 3:38 pm من طرف فلة الجمال

منتدى

شاطر | 
 

 اساس عجينة البيتزا الايطالية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
أم سلمى
عضوة
avatar

عدد الرسائل : 48
تاريخ التسجيل : 07/10/2010

مُساهمةموضوع: اساس عجينة البيتزا الايطالية   الأحد نوفمبر 14, 2010 12:19 am

بما انى عايشة فى ايطاليا عندى خلفية مش بطالة بالاكل الايطالى واهمها عجينة البيتزا او اساس العجينة
وهى عبارة عن دقيق خميرة معلقة سكر ملح زيت زيتون ماء
المقادير حسب تقديرى بعمل منها لفردين
نص كيلو دقيق ابيض
نص مكعب الخميرة للمخبوزات او 7جرام من البودراو 10
معلقتين كبار زيت زيتون
نص معلقة شاى سكر لذوابان الخميرة
من نص الى ثلاث اربع كوب ماء
طريقتى فى التحضير
بخلط الدقيق وشوية ملح ولو حابة ممكن شوية كمون ومعلقتين الزيت والزيتون افضلوالخميرة لو بودر مع السكر اما اذاكانت مكعبات للمخبوزات اذوبها فى شوية ماء والسكر بعدين اضيفها وقلب كويس واطيف الماء شوية شوية وتعجنى حتى تحسى العجينة لمت كلها ومافيش حاجة لصقة فى الاناء العجن ويرجع نضيف وبعدين برفعها من الاناء وحط فيه شوية زيت زيتون وارجع فيها العجينة وغطيها على الاقل ساعه حتى تخمر
وبعد ما تخمر احطها فى صنية الفرن مدهونة زين وافردها بايدى
على حسب ما انا عايزة او اقسمها فى صنييتين
واضيف االى انا عايزاةممكن صلصة وجبة مودزريلا وفلفل اخضر اوشرائح كوسة صغيرة ودى اسمها بيتزا مارجيريتا
او اطيف لحمة مفرومة معصجة او لانشون وصلصة وجبنة الى تحبية العجينة دى الاساس فى ناس تحب تضيف لها بيض او زبادى
المهم فى الفرن تكون فى الوسط وتكون درجة الحراره متوسطة وتابعيها لو اول مره تعمليها عشان ماتنشفش منك تكون طرية
بتقعد تقريبا من ربع الى ثلث ساعة وممكن تفتحى بعد كدة عليها من فوق الشوية لتكميل سوى وشها

اتمن اكون افادكن
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
omhajar
عضوة جديدة


عدد الرسائل : 11
تاريخ التسجيل : 19/11/2010

مُساهمةموضوع: رد: اساس عجينة البيتزا الايطالية   الجمعة نوفمبر 19, 2010 2:36 am

مشكورة اختي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ماجدة
عضوة جديدة


عدد الرسائل : 8
العمر : 36
العمل/الترفيه : حب الخياطة والمطبخ والكروشية
تاريخ التسجيل : 23/05/2010

مُساهمةموضوع: رد: اساس عجينة البيتزا الايطالية   الأربعاء نوفمبر 24, 2010 11:37 pm

جزاكى الله خير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اساس عجينة البيتزا الايطالية
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ام الكتكوت لتعليم الخياطة ومشتملاتها :: ملتقى معلمات الاقتصاد المنزلى-
انتقل الى: